POLÍTICA
Política 09/07/2014

Joan Ignasi Elena comunica a Iceta que abandona el grup socialista al Parlament

El líder d'Avancem decidirà al setembre si segueix mantenint l'acta de diputat i s'integra al mixt com a no adscrit o bé si deixa l'escó

M.colomer
1 min
Joan Ignasi Elena a l'assemblea del PSC d'aquest dissabte / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, ha comunicat formalment aquest dimecres al pròxim primer secretari del PSC, Miquel Iceta, la seva intenció d'abandonar el grup parlamentari del PSC per "diferències ideològiques" amb la línia d'oposició a la consulta del 9-N presa per la cúpula del partit. Elena ha argumentat que el fet que el que serà el nou líder del PSC hagi expressat que no té intenció de canviar el discurs sobre el dret a decidir, l'han fet decidir a mantenir la decisió inicial. L'exsocialista Elena ja va comunicar, a mitjan juny, la intenció de deixar el PSC després de 31 anys d'afiliació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes als passadissos del Parlament, Elena ha. reiterat que fins al mes de setembre no decidirà si segueix mantenint l'escó com a diputat no adscrit, o bé si renuncia a l'acta de diputat i plega del Parlament.

En aquest últim cas, el PSC recuperaria l'escó que ara ha perdut i es mantindria per davant del PP com a tercera força al Parlament. Si Elena, però, decideix mantenir l'escó, els socialistes tindran 19 diputats, els mateixos que el PP.

stats