Eleccions municipals
Política 14/03/2023

Elisenda Alamany repetirà com a número dos de Maragall a Barcelona

L'exconsellera Ester Capella serà la número tres de la candidatura

2 min
Ernest Maragall i Elisenda Alamany

BarcelonaIncògnita resolta. El número dos de la candidatura d'ERC a les eleccions municipals de Barcelona serà Elisenda Alamany (Sabadell, 1983), que actualment és regidora i ja va ocupar aquest mateix lloc ara fa quatre anys, segons ha avançat Nació Digital i han confirmat a l'ARA fonts del partit. Els republicans havien valorat la idea de buscar una cara nova per a aquesta posició, fins i tot que fos independent, però finalment s'han acabat decantant per repetir la mateixa fórmula que als anteriors comicis locals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La idea de buscar una cara nova no se sustentava tant en voler prescindir d'Alamany, que tothom donava per fet que repetiria a les llistes, sinó en trobar una mena de revulsiu tenint en compte que la campanya del candidat Ernest Maragall no havia començat amb massa bon peu. Un inici difícil per dos motius: perquè la irrupció de Xavier Trias l'havia afectat negativament en les enquestes i per la polèmica de fa dues setmanes, quan Maragall va presentar una llista de suports alguns dels quals van negar ser-ho.

Sigui com sigui, Esquerra es torna a encomanar al tàndem Maragall-Alamany que ara fa quatre anys va aconseguir guanyar les eleccions, encara que no va poder governar perquè ho va impossibilitar Manuel Valls al donar els seus vots a la investidura d'Ada Colau. Alamany prové de l'espai ideològic dels comuns –va arribar a ser portaveu al Parlament–, però el 2019 va acabar deixant el grup i l'escó per abraçar definitivament Esquerra.

Retorn a l'Ajuntament

Fonts republicanes assenyalen a l'ARA que, a part d'Alamany, l'exconsellera de Justícia i actual delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, serà la número tres de la candidatura. Això suposa el seu retorn a la política municipal, ja que ja havia sigut regidora entre el 2007 i el 2011. De fet, ella mateixa en una entrevista el 2021 ja s'havia ofert per tornar a l'Ajuntament formant part de la candidatura d'Esquerra. Les mateixes fonts indiquen que, el següent pas, és que Maragall proposi a l'executiva aquests dos noms i que, en última instància, ho haurà de validar la militància. La llista definitiva es comunicarà el 25 març.

Amb la incògnita resolta a la llista d'ERC, ja són diversos els partits que concorren a Barcelona que ja tenen decidit el seu tàndem. El de Junts serà Xavier Trias - Neus Munté; el dels comuns Ada Colau - Jordi Martí, i el del PSC Jaume Collboni - Maria Eugènia Gay.

stats