Política 29/08/2019

Elisenda Paluzie confirma que la xifra d'inscrits a la Diada ja supera els 75.000

La presidenta de l'ANC, però, admet que els registres estan per sota dels de les edicions anteriors

Ara
1 min
La presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha anunciat que la xifra d'inscrits a la Diada creix i que en dos dies han passat dels 60.000 als 75.000 inscrits. Això sí, ha confirmat que aquests registres encara estan per sota de les mobilitzacions d'altres anys. De nou, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha fet una crida perquè la gent s'hi inscrigui. L'entitat ha venut 190.000 samarretes, una xifra similar a la dels altres anys, i l'ANC ja compta amb 490 autocars plens.

En l'entrevista, la presidenta de l'entitat independentista també ha analitzat la situació actual en què està el moviment independentista. Paluzie ha recordat als partits independentistes que "el que va fallar" després de l'1-O va ser "l'expectativa que l'estat espanyol dialogaria".

Per tot plegat, ha instat els partits a ser "realistes" i a buscar "un equilibri" entre la confrontació i la negociació. En aquest sentit, ha defensat que renunciar a la unilateralitat vol dir renunciar a la independència i ha considerat que aquesta via no és contradictòria amb la voluntat d'ampliar la base, sempre que sigui sense "desdibuixar" el projecte.

Resposta a la sentència

Per a Paluzie, la millor resposta a la sentència és "tornar a posar la independència al centre" i que els independentistes es posin d'acord en determinats elements per aconseguir l'objectiu.

"Tothom segueix sent retòricament independentista, però uns parlen que això només ho poden aconseguir de diàleg i d'altres de confrontació, sense concretar com", ha criticat.

stats