Política 27/10/2013

ERC es consolida, CiU cau i Ciutadans puja a tercera força, segons una enquesta d''El Periódico'

El PSC segueix amb la seva davallada i seria cinquena força. El PP només aconseguiria 14 diputats i la CUP doblaria escons fins a aconseguir-ne 6

Ara
1 min

BarcelonaEl baròmetre de tardor del diari 'El Periódico' confirma les tendències electorals que s'han anat detectant al llarg dels últims mesos. Segons les dades de l'enquesta, ERC es consolida en la primera posició (36-38 diputats, uns quinze més que ara), mentre que CiU segueix caient (31-32 diputats, fins a 19 menys que ara). El gran avenç el protagonitza Ciutadans, que es convertiria en tercera força gràcies a l'obtenció de 16-18 representants. Una xifra que és el doble que l'actual.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una situació completament oposada hi ha el PSC i el PP. Els socialistes segueixen amb la seva imparable caiguda lliure a les enquestes i, si les eleccions fossin ara, només traurien entre 14 i 16 diputats, esdevenint cinquena força. El PP seria sisè, amb 13-14 diputats. ICV-EUiA romandria com a quarta força amb 14-15 representants, i la CUP doblaria resultats i obtindria fins a 6 escons.

stats