Política 01/09/2015

La majoria d'espanyols creu que Junts pel Sí tirarà endavant el seu full de ruta, segons una enquesta de la SER

La major part dels enquestats considera que Mariano Rajoy no hauria de fer res enfront de les reclamacions de Catalunya

Ara
2 min
Imatge de l'enquesta de la Cadena Ser elaborada per l'empresa MyWord / ARA

BarcelonaLa majoria d'espanyols, segons una enquesta de la Cadena SER elaborada per MyWord, creu que Junts pel Sí tirarà endavant el seu full de ruta i declararà la independència de Catalunya si guanya el 27-S. Així opinen un 31,8% dels enquestats –un total de mil–, respecte a un 11,2% que considera que s'arribarà a un acord amb el govern espanyol per reformar el sistema institucional de l'Estat en sentit federal. D'altra banda, el 28,1% creu que la situació es mantindrà tal com està ara –amb el model autonòmic– i el 28,9% no sap què passarà.

Pel que fa al posicionament que manté el govern espanyol respecte al procés català, un 46,8% creu que Mariano Rajoy no hauria de fer passos per satisfer les reclamacions de Catalunya, enfront d'un 41,5% que considera que el president espanyol hauria de donar passos cap a la reforma del model autonòmic o de finançament.

Es reforça el bipartidisme

Pel que fa a les perspectives de les eleccions generals, l'enquesta recull un augment de suport al PP i el PSOE –respecte d'una enquesta del mes d'abril– i l'estancament de Podem i C's. Els populars es mantenen en primera posició amb un 28,3% i el PSOE els segueix amb un 25,9%. Podem obté un suport del 15,4% i C's un 11,3%.

D'aquesta manera, PP i PSOE tornen a sumar més del 50% dels vots.

stats