Política 12/09/2014

Una nova enquesta dóna una majoria del 52% al 'no' a la independència d'Escòcia

El sondeig és de l'empresa YouGov, l'única que la setmana passada va atorgar majoria a la independència

Efe
1 min
Els representants de 'Yes Scotland' i de 'Better Together' escoltant el secretari de l'estat pel Desenvolupament Internacional, Jim Murphy

LondresUna nova enquesta de l'empresa YouGov, que la setmana passada va ser l'única que va atorgar majoria a la independència escocesa en el referèndum del dia 18, dóna ara majoria al 'no' a la secessió amb un 52% enfront del 48%. Això suposaria que la campanya que s'oposa a la separació d'Escòcia del Regne Unit hauria recuperat tres punts respecte diumenge passat, els mateixos que hauria perdut la causa independentista.

El sondeig, encarregat pels diaris 'The Times' i 'The Sun', mostra per primera vegada que la causa del 'no' ha recuperat terreny des de començaments d'agost. YouGov va atorgar diumenge un 51% a favor de la independència enfront d'un 49% en contra.

Les dades actuals, però, no inclouen el 6% d'escocesos que confessen que no saben què votaran en l'històric referèndum d'independència. L'enquesta va ser realitzada a internet sobre un mostreig de 1.268 electors residents a Escòcia, entre els passats dimarts i dijous.

stats