Finances públiques
Política 15/03/2012

Millo considera que la solidaritat no pot "limitar la capacitat de creixement de Catalunya"

El portaveu del PP al Parlament critica, en declaracions a Catalunya Ràdio, que el Govern prefereix "escurar les butxaques" de la gent abans que reduir aportacions a empreses i entitats

Ara
1 min
UN SUPORT GARANTIT  El portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, va anunciar que facilitarà l'aprovació dels pressupostos. Tot i això, seguirà negociant esmenes.

BarcelonaEl portaveu parlamentari del Partit Popular, Enric Millo, és partidari de "no trencar la solidaritat interterritorial", però defensa que aquesta solidaritat no pot "de cap manera limitar la capacitat de Catalunya de seguir creixent i de ser locomotora de l'Estat espanyol". En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', Millo ha afegit que "no pot ser que la nostra solidaritat amb l'Estat espanyol ofegui la capacitat de créixer i de competir de Catalunya". Per això, reclama que el 2014 es revisi l'actual model de finançament i es canviï per un de "més just".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En referència als pressupostos de la Generalitat per a aquest any, el portaveu del PP ha criticat que el Govern planteja "incrementar els ingressos escurant les butxaques de la gent" en comptes de reduir la despesa aportant menys diners a "entitats, associacions i empreses", un punt en què, segons ell, la Generalitat s'havia compromès i finalment no ha complert.

Millo ha assenyalat que, gràcies a la pressió del seu partit, l'aplicació de la taxa turística aquest any –que no entrarà en vigor fins al novembre– no afectarà la temporada alta, de manera que no es "desincentivarà" el sector. "Seríem l'únic lloc de tot Espanya on no es pagaria aquest impost", ha destacat. A més, ha avançat que la voluntat del seu partit és que tant aquesta taxa com l'euro per recepta "es tirin enrere" un cop superada la crisi.

stats