Política 27/11/2012

ERC denuncia que Duran vulgui "frenar i sabotejar" la consulta sobre l'estat propi

El portaveu a Madrid, Alfred Bosch, denuncia que el líder d'Unió intenta allunyar CiU del mandat democràtic que li han donat els catalans a les urnes

Ara
1 min
Oriol Junqueras i  Alfred Bosch, aquest dijous a la Plaça d'Europa de L'Hospitalet

BarcelonaEsquerra Republicana de Catalunya ha reaccionat després que el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, titllés de "dificultós" un acord estable amb ERC perquè "fa la sensació" que els republicans no el volen. El portaveu d'ERC a Madrid, Alfred Bosch, ha denunciat que el líder d'Unió estigui intentant "allunyar" la federació nacionalista "del mandat democràtic que li han donat els catalans a les urnes". En declaracions a l'ACN, Bosch ha afirmat que estan preocupats perquè Duran vulgui "frenar i sabotejar" la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Quin mandat té el senyor Duran i Lleida per convertir-se en el fre de mà del procés d'autodeterminació de Catalunya? D'on ha tret els vots, la confiança i el suport per obstaculitzar el dret a decidir dels catalans", s'ha preguntat Bosch després que aquest mateix dimarts el president d'UDC hagi advertit que sense un "suport estable" al futur Govern no es podrà parlar d'altres qüestions com la convocatòria d'una consulta.

Bosch ha recordat que 1,5 milions de catalans la van reclamar l'Onze de Setembre passat als carrers de Barcelona, que el Parlament va aprovar una resolució comprometent-se a convocar una consulta prioritàriament durant la propera legislatura i que diumenge passat els partits que donen suport a l'autodeterminació –entre els quals CiU– van aconseguir una àmplia majoria en les eleccions.

stats