Política 05/11/2013

Marta Rovira: "Els pressupostos no ens agraden gens ni mica. No poden agradar a ningú"

La secretària general d'ERC evita avançar si els republicans hi donaran ple suport, malgrat que reconeix que els esculls són a "la lletra menor"

Ara
1 min

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, admet que els pressupostos de la Generalitat del 2014 que avui aprovarà el Govern "no poden agradar a ningú", però ha evitat avançar si els republicans hi donaran ple suport, malgrat que ha reconegut que els esculls amb CiU són a "la lletra menor": "Hi ha pendent d'acabar d'arribar a alguns acords puntuals durant la tramitació parlamentaria. Però Esquerra fa molts mesos que treballa perquè hi hagi un acord", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', Rovira ha insistit que els pressupostos no agraden "gens ni mica" a ERC, i s'ha mostrat esperançada que siguin els últims comptes que neixin encotillats pel límit de dèficit imposat pel govern espanyol. Tanmateix, ha volgut posar l'accent en els punts d'entesa assolits entre CiU i ERC, que ha situat en les noves vies d'ingressos pactades, bàsicament nous impostos que "no afectaran les classes mitjanes", ha assegurat la número 2 d'ERC. Alhora, Rovira ha recalcat el "gran acord per preservar l'estat del benestar" que reflecteixen els comptes, amb un 71% de la despesa destinada a polítiques socials, prioritzant i augmentant algunes partides com les destinades a la renda mínima d'inserció i les beques menjador.

Tanmateix, Rovira ha situat alguns dels esculls a aconseguir un acord més ampli en tres eixos: una fiscalitat més justa, salvar l'estat del benestar i començar a invertir en la recuperació econòmica.

stats