Política 19/05/2019

ERC guanyaria les eleccions, però Colau retallaria distàncies, segons una enquesta d''El Periódico'

El PSC obtindria 8 regidors i JxCat no aconsegueix remuntar i es quedaria amb 5 regidors

Ara
1 min
Ada Colau i Ernest Maragall

BarcelonaErnest Maragall guanyaria les eleccions amb 10 regidors, però Ada Colau li retallaria distàncies, segons l'última enquesta d''El Periódico'. En el sondeig, Barcelona en Comú obtindria una forquilla d'entre 9 i 10 regidors i trepitjaria els talons a ERC, que guanyaria les eleccions amb 10 regidors. En percentatge de vot, els republicans perden suports respecte a les últimes enquestes i en aquesta passarien a guanyar amb un 21,5% dels vots, mentre que Barcelona en Comú es quedaria amb un 20,4%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSC quedaria en tercer lloc, amb vuit regidors, quatre més dels que té actualment, i remuntarien el resultat que va obtenir fa quatre anys, el pitjor de la seva història. Per sota dels socialistes quedaria Manuel Valls, que aconseguiria entre 5 i 6 regidors. JxCat no aconsegueix remuntar: perdria 5 regidors i es quedaria amb 5.

En aquest sondeig, a diferència de les últimes enquestes, la CUP aconseguiria mantenir-se al consistori barceloní amb una forquilla d'entre 2 i 3 regidors, però el PP no obtindria representació a l'Ajuntament per primera vegada a la història. Els populars no aconseguirien arribar al 5% dels vots i, segons el sondeig, es quedarien a dues dècimes d'arribar-hi.

stats