Política 01/12/2014

ERC demana la compareixença de Fernández Díaz i el director de la Policia per la unitat secreta antifrau

Els republicans volen esclarir al Congrés dels Diputats la "possible utilització política" del grup que treballa al marge de la UDEF per trobar casos de corrupció a Catalunya

Ara
1 min

BarcelonaERC ha sol·licitat la compareixença del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i del director general de la Policia, Ignacio Cosidó, per tal que donin explicacions en obert al Congrés dels Diputats sobre la unitat secreta antifrau que treballa al marge de la UDEF per trobar casos de corrupció a Catalunya. L'ARA publica aquest dilluns en exclusiva com s'ho fa Fernández Díaz per trobar i esbombar presumptes casos irregulars a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els republicans sostenen que aquesta unitat "escapa al control judicial" i preguntaran sobre "la seva possible utilització política". I és que, segons ha assegurat la portaveu d'ERC, Anna Simó, es tracta d'una "unitat secreta policial il·legal" que treballa "per lliure" i que busca indicis "després d'haver-se marcat un objectiu", quan en realitat la llei fixa que ha de ser a l'inrevés. "L'estat espanyol ha de lluitar contra el frau, però en tot cas no ficar un objectiu previ", ha sentenciat.

Simó ha recordat, a més, que Fernández Díaz i Cosidó ja hauran de comparèixer també a la comissió d'investigació sobre el frau i l'evasió fiscal del Parlament. "Que compareguin i en obert expliquin què hi ha de tot això. Gent legal no pot fer coses il·legals", ha sentenciat.

stats