CANVI DE CICLE
Política16/06/2014

ERC, ICV-EUiA, la CUP, Procés Constituent i entitats convoquen una manifestació sobiranista i republicana

Les organitzacions criden a marxar diumenge al matí a Barcelona amb el lema 'Cap pacte, cap rei. El poble català decideix'

Ara

BarcelonaEl seguit de mobilitzacions amb motiu de l'abdicació del rei té una nova convocatòria que compta amb notables suports polítics i socials. Es tracta d'una manifestació que tindrà lloc aquest diumenge al matí a la plaça d'Universitat de Barcelona amb el lema 'Cap pacte, cap rei. El poble català decideix' i que compta amb l'adhesió d'ERC, ICV-EUiA, la CUP, Procés Constituent, sindicats com la Intersindical-CSC, la IAC i la COS, entitats com la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus, Ara o mai, Catalunya diu Prou, el CIEMEN i el CADCI, i organitzacions de l'esquerra independentista com el SEPC, Arran, MDT o Endavant-OSAN.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els organitzadors presentaran la marxa aquest dimarts, tot i que des del blog de la convocatòria avancen que els eixos de la crida són "l'esgotament del règim del 78" i el rebuig a tot "pacte que perpetuï un sistema injust amb les persones i els pobles", i la denúncia que "la monarquia espanyola és una institució antidemocràtica i caduca" que té com a objectiu "el manteniment de la unitat de l’estat espanyol" i la garantia "dels privilegis de les oligarquies dominants en contra dels drets socials de la població". Així mateix, els convocants aixequen la bandera de la reivindicació i afirmen que "el poble català té tot el dret a autodeterminar-se i establir el seu estatus polític i la seva relació amb els altres pobles del món", cosa vinculada amb "la necessària celebració del referèndum sobre la independència" i "el conseqüent model de relacions socials i econòmiques en el qual vol desenvolupar-se".