CANVI DE CICLE
Política 16/06/2014

ERC, ICV-EUiA, la CUP, Procés Constituent i entitats convoquen una manifestació sobiranista i republicana

Les organitzacions criden a marxar diumenge al matí a Barcelona amb el lema 'Cap pacte, cap rei. El poble català decideix'

Ara
1 min
Cartell de la manifestació

BarcelonaEl seguit de mobilitzacions amb motiu de l'abdicació del rei té una nova convocatòria que compta amb notables suports polítics i socials. Es tracta d'una manifestació que tindrà lloc aquest diumenge al matí a la plaça d'Universitat de Barcelona amb el lema 'Cap pacte, cap rei. El poble català decideix' i que compta amb l'adhesió d'ERC, ICV-EUiA, la CUP, Procés Constituent, sindicats com la Intersindical-CSC, la IAC i la COS, entitats com la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus, Ara o mai, Catalunya diu Prou, el CIEMEN i el CADCI, i organitzacions de l'esquerra independentista com el SEPC, Arran, MDT o Endavant-OSAN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els organitzadors presentaran la marxa aquest dimarts, tot i que des del blog de la convocatòria avancen que els eixos de la crida són "l'esgotament del règim del 78" i el rebuig a tot "pacte que perpetuï un sistema injust amb les persones i els pobles", i la denúncia que "la monarquia espanyola és una institució antidemocràtica i caduca" que té com a objectiu "el manteniment de la unitat de l’estat espanyol" i la garantia "dels privilegis de les oligarquies dominants en contra dels drets socials de la població". Així mateix, els convocants aixequen la bandera de la reivindicació i afirmen que "el poble català té tot el dret a autodeterminar-se i establir el seu estatus polític i la seva relació amb els altres pobles del món", cosa vinculada amb "la necessària celebració del referèndum sobre la independència" i "el conseqüent model de relacions socials i econòmiques en el qual vol desenvolupar-se".

stats