POLÍTICA
Política 10/10/2011

ERC desconfia del pacte fiscal federal que proposa ara Chacón

La formació rebutjarà allargar els treballs de la comissió parlamentària pel pacte fiscal, com volen PSC, PP i ICV, si no és per consensuar un model encara millor

M.colomer
1 min

BarcelonaEl líder d’ERC, Oriol Junqueras, considera que la proposta de pacte fiscal federal que ha defensat aquest cap de setmana la cap de llista del PSC i ministra de Defensa, Carme Chacón, “no inspira confiança”. Entre altres coses perquè “·no implica sortir del règim comú”, però menys encara tenint en compte que qui el proposa ni tant sols va votar al Congrés a favor que l’Estat pagui a Catalunya aquest any els 1.400 milions del fons de competitivitat que deu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de la permanent nacional d’ERC, Junqueras ha considerat que el model que defensa Chacón ni s’aproxima al concert, de manera que no resol el contenciós ni els problemes de finançament que arrossega Catalunya. “Chacón és una ministra important d’un govern que ha malgastat molts diners en línies d’alta velocitat sense passatgers i aeroports buits. Res amenaça tant l’¡estat del benestar com qui malgasta el diner públic que l’ha de mantenir”, ha asseverat Junqueras, que ha carregat contra el paper dels 25 diputats del PSC al Congrés: “La confiança que podem tenir en aquesta gent és molt escassa”.

Malgrat tot, però, Junqueras ha obert la porta a la possibilitat que ERC s’avingui a allargar els treballs de la comissió parlamentària pel concert econòmic més enllà del 31 d'octubre, com volen PSC, PP i ICV. Això sí, ha advertit que si l’únic objectiu és allargar-ho per passar de llarg la campanya electoral, no veuen cap necessitat de dilatar més el procés. S’hi avindria, en canvi, si fos per “millorar” el model de pacte que treballa ara la comissió o si fos en benefici d’un major consens.

stats