Política 19/07/2019

ERC, JxCat i la CUP tanquen un preacord de govern a Vilanova i la Geltrú

La proposta l’han de ratificar republicans i cupaires després del sí dels postconvergents

Acn
2 min
ERC, JxCat i LA CUP tanquen un preacord de govern a Vilanova i la Geltrú

BarcelonaERC, JxCat i Capgirem-CUP han signat un preacord per governar junts a Vilanova i la Geltrú, i ampliaran així l’executiu que ara formen tot sols els set regidors republicans. El pacte, tancat aquest dijous al vespre després d’un mes de negociacions, suma 13 regidors i garanteix la majoria absoluta del ple. Ara, però, haurà de rebre el vistiplau de les assemblees d’Esquerra i Capgirem-CUP. Les bases de JxCat ja hi van donar el seu aval la setmana passada, i van aprovar els grans acords assolits a l’inici de les negociacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La principal incògnita recau ara sobre la reunió que els cupaires celebraran diumenge a la tarda, ja que els membres de l’assemblea anticapitalista han estat històricament reticents a formar part d’un executiu amb els postconvergents.

El preacord signat aquesta setmana estableix que els republicans presidiran les àrees de Serveis Centrals, Seguretat i Economia, Promoció Econòmica, Ocupació i Innovació. JxCat assumirà la presidència de l’àrea de Polítiques de Ciutadania, i Capgirem-CUP presidirà Territori i Espai Urbà. A cada àrea, però, hi haurà regidors dels tres partits.

La proposta arriba més d’un mes després del ple d’investidura, dia en què ERC, JxCat i Capgirem-CUP van tancar un pacte ‘in extremis’ per desbancar el PSC –partit guanyador de les eleccions– i proclamar alcaldessa la republicana Olga Arnau. Aquell pacte era únicament per a la investidura, si bé els tres partits es comprometien a treballar per a un acord de govern o de governabilitat per a tot el mandat.

Si les assemblees d’ERC i Capgirem-CUP aproven els dies vinents el pacte de govern, el ple municipal del 29 d’abril votarà el nou cartipàs. De moment, el govern el formen només els set membres d’Esquerra, que ja van remarcar que impulsaven un cartipàs “provisional” a l’espera de tancar un acord amb postconvergents i cupaires.

stats