Política 14/10/2014

Junqueras: "Caldrà construir una majoria parlamentària per fer una declaració d'independència"

ERC creu que "només hi ha un camí" a causa de "l'oposició del govern espanyol" i la "renúncia del govern català" a la consulta

Ara
1 min
Oriol Junqueras i Marta Rovira, d'ERC, entrant al palau de la Generalitat per reprendre la reunió / MANOLO GARCIA

BarcelonaOriol Junqueras ha fixat la seva posició després de la cimera de Pedralbes sobre el 9-N en una piulada feta tres minuts abans de les dotze de la nit. "Caldrà construir una majoria parlamentària per fer una declaració d'independència", diu el president d'ERC.

Una hora abans, fons de la formació ja havien avançat: "El govern català, havent rebutjat reiteradament l'entrada d'ERC a l'executiu per blindar la consulta, renuncia a aquesta i ens imposa un nou escenari que en cap cas hem pactat: un procés participatiu". I han afegit: "Tot i així ajudarem el Govern perquè hem d'aprofitar totes i cadascuna de les oportunitats per demostrar el caràcter i actitud dl Govern espanyol".

"En cap cas aquest procés participatiu substitueix la consulta. Per això, davant la impossibilitat de fer-la per l'oposició del govern espanyol i la renúncia del govern català, advertim que només hi ha un camí: un Parlament que faci una declaració d'independència immediata i l'obertura d'un procés constituent", han conclòs els republicans.

stats