ELECCIONS 2011
Política 13/05/2011

ERC anuncia que no pactarà amb el PSC a Manresa la propera legislatura

La decisió dels republicans posa punt final a setze anys de govern tripartit a la capital del Bages

Acn
2 min
Els membres de la candidatura d'ERC a Manresa

BarcelonaEl candidat d'ERC a l'alcaldia de Manresa, Pere Culell, ha anunciat que el seu partit no pactarà amb el PSC la propera legislatura. La decisió dels republicans posa punt final a setze anys de tripartit (PSC, ERC, ICV) a la capital del Bages. Segons Culell, la "manca de lideratge" de l'actual alcalde i candidat del PSC, Josep Camprubí, ha sigut "bàsic" per prendre aquesta decisió. "Són temps nous i calen nous lideratges", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat sobre la intenció de pactar amb CiU, Culell ha respost que anteposarà el programa d'ERC a qualsevol opció de governar. "No estem disposats a governar tant sí com no", ha afegit. ERC, alhora, tanca les portes a un possible acord electoral amb PP i PxC. ERC ha anunciat que no donarà suport a un govern liderat per l'actual alcalde i candidat del PSC a l'alcaldia de Manresa, Josep Camprubí. Després de setze anys de govern tripartit, el candidat republicà, Pere Culell, ha explicat que el seu partit és "conscient" de la "manca de lideratge" del candidat socialista.

"Ara entrem en un nou escenari", ha assegurat Culell, i "Manresa necessita un bon lideratge i molta més eficàcia en la seva gestió". Segons el candidat republicà, l'últim mandat del tripartit a l'Ajuntament de Manresa ha evidenciat la manca de lideratge de l'alcaldable socialista. Culell, que es presenta a l'alcaldia per primera vegada, ha defensat la tasca que ERC ha dut a terme durant aquests setze anys al capdavant del govern municipal, però també ha reconegut que "cal millorar" en alguns aspectes.

Segons el candidat republicà, Esquerra és "la millor opció" per liderar la ciutat i crear consensos per afrontar la "difícil" situació econòmica de Manresa. A més, segons Culell, el seu partit és "l'opció més eficaç per avançar des del municipi cap a la independència de Catalunya". L'alcaldable d'ERC ha fet una crida a la participació dels manresans i s'ha dirigit als votants socialistes que "estan desencantats amb el lideratge de Josep Camprubí" perquè donin suport al partit republicà.

Possibles pactes

Preguntat sobre possibles pactes electorals, Culell no ha avançat si estaria disposat a pactar amb el principal opositor de Camprubí (PSC), Valentí Junyent (CiU). Segons el candidat republicà, només donarà suport a un pacte de govern que accepti el programa electoral d'ERC. "No estem disposats a governar tant sí com no", ha insistit. Tot i això, Pere Culell ha volgut aclarir que el seu partit no està disposat a pactar ni amb PP ni amb PxC.

stats