ELECCIONS 25-N
Política 03/10/2012

ERC accepta les condicions de SI per negociar dijous una possible coalició

La trobada entre els partits independentistes tindrà lloc al Parlament i hi podran assistir tres representants per cada formació, com volien els solidaris

Ara
1 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, a la sala de premsa del Parlament

BarcelonaEl lloc i el nombre de participants no serà un impediment perquè ERC i SI, juntament amb altres formacions, negociïn una possible coalició independentista. Després que els republicans citessin dimarts els solidaris, CUP, Reagrupament i Democràcia Catalana (DCat) a la seva seu per iniciar converses, SI havia respost aquest dimecres que exigia que la trobada tingués lloc en una seu neutra, concretament al Parlament, i que hi poguessin assistir tres representants per partit en lloc dels dos inicialment proposats per ERC. Els republicans, segons fonts de la direcció, han acceptat aquestes condicions, per la qual cosa, dijous, a la cambra catalana, es trobaran amb membres de les altres forces independentistes que acceptin la citació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

DCat, que advoca per una candidatura que agrupi també CiU, hi assistirà, i és previsible que SI també ho faci després que s'hagin acceptat les seves demandes. Per ara, és més difícil la presència de RCat –que defensa una coalició liderada per Artur Mas– i CUP –que fins al 13 d'octubre, superat ja el termini per registrar coalicions, no decideix si es presenta a les eleccions–. ERC, però, confia convèncer-los tots, com a mínim, per poder parlar dijous.

stats