ELECCIONS 25-N
Política 04/10/2012

Jugant a la coalició independentista impossible

La cimera d'aquest dijous entre ERC, SI i DC, a l'espera de si hi va RCat, està condemnada al fracàs per raons sobretot personals

Roger Tugas
1 min
L''acte d'estat' del març de 2010 a Sabadell va reunir representants de tots els partits independentistes

BarcelonaEl segon principi de la termodinàmica dicta que, en els canvis espontanis, l’univers tendeix a l’estat de màxim desordre. I el món independentista, en aquest cas, és un reflex fidedigne de l’univers. La tendència a la dispersió és un clàssic entre els partidaris de l’estat propi i, de cara al 25-N, pot suposar un problema, atès que el sobrevingut sobiranisme de CiU i el temut vot útil llimen les expectatives de tots ells. ERC ha citat SI, RCat, CUP i DC avui al Parlament per explorar tempetejar una coalició, però cap de les formacions confia en què les converses fructifiquin.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No serà el primer contacte entre aquests partits, que ja s’han sondejat discretament des de l’anunci d’eleccions anticipades, en uns precedents que no fan preveure cap tipus d’entesa. El que els separa respon més a qüestions personals i malfiances prèvies que a raons programàtiques.

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA PREMIUM.

stats