Política 03/04/2014

ERC trenca per sorpresa el pacte de govern amb el PSC a l'Ajuntament de Rubí

Els republicans han pres la decisió en una assemblea per sorpresa i no n'han explicat els motius encara. L'alcaldessa socialista, Carme García, queda amb un govern en minoria amb només 6 regidors dels 25 del consistori

Albert Solé
1 min
Arés Tubau (ERC), a baix a la dreta, al costat de l'alcaldessa, Carme García (PSC) / RUBITV

BarcelonaSegons ha avançat rubitv.cat, ERC ha trencat el pacte de govern a Rubí (80.000 habitants) amb el PSC i deixa l'alcaldessa socialista, Carme García en minoria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'assemblea de militants d'Esquerra Republicana ha aprovat aquesta tarda per sorpresa trencar el pacte que van signar el novembre de 2011, pocs mesos després de l'inici de l'actual legislatura.

Els republicans no han volgut explicar encara les raons de la ruptura. Està previst que ho facin aquest divendres, a les 11h del matí en una roda de premsa.

Els socialistes queden ara sols al capdavant de l'ajuntament rubinenc amb només 6 regidors –dels 25 del consistori–, tots del PSC. Els socialistes van aconseguir 8 regidors a les eleccions del maig del 2011, però el setembre, l'alcaldessa, Carme García, va expulsar de l'executiu dues regidores del seu partit: Anna Maria Martínez i Maria Mas, primera secretària i secretària d'organització del PSC de Rubí respectivament.

Els dos regidors d'ERC que estaven al govern municipal eren Arés Tubau, que s'encarregava de les carteres de Comerç i Educació, i Martí Pujol, que duia Identitat i Projecció Exterior i el Comissionat de Política Lingüística.

L'anunci del trencament pacte de govern es fa públic durant el viatge de l'alcaldessa a Bulgària.

stats