ERC sospesa presentar Rufián de candidat a Santa Coloma de Gramenet

El líder republicà al Congrés podria combinar el càrrec de diputat i el de regidor

Ara
2 min
El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián

BarcelonaQuan falta poc més d'un any perquè se celebrin les eleccions municipals, ha arribat l'hora de començar a definir els candidats i les llistes. Una de les cares més rellevants d'Esquerra Republicana en aquests comicis podria ser la del seu líder a Madrid, Gabriel Rufián. Segons ha publicat Nació Digital i ha confirmat l'ARA de fonts republicanes, la direcció del partit pensa en ell com a possible cap de files de la candidatura en aquesta ciutat metropolitana. "Està sobre la taula", admeten des de la formació que lidera Oriol Junqueras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si Rufián decidís fer el pas i així ho validés la militància de la secció local, el diputat republicà entraria en competició en un dels feus més forts del PSC. A Santa Coloma els socialistes catalans hi governen actualment amb Núria Parlón, que en els últims comicis va aconseguir una folgada majoria absoluta –17 dels 27 regidors–. ERC va aconseguir-ne tres.

Una de les obsessions d'ERC és competir contra el PSC en l'àrea metropolitana de Barcelona, el tradicional graner de vot dels socialistes, i presentar un candidat tan mediàtic com Rufián els permetria mesurar fins a quin punt poden desgastar una alcaldessa tan consolidada com Parlón. Si Rufián fa el salt no haurà de triar, si no ho vol, entre seguir sent diputat a Madrid o regidor a Santa Coloma, ja que els dos càrrecs són compatibles.

Diputat a Madrid des del 2015

Rufián és diputat al Congrés des de les eleccions espanyoles del desembre del 2015. Provinent de Súmate i amb un breu pas pel secretariat de l'ANC –càrrec que va haver de deixar per ser candidat d'ERC–, s'ha convertit en una de les cares més conegudes del partit. Ara en les seves mans està decidir si vol compaginar, o directament canviar, el saló de plens de la cambra espanyola per la de l'ajuntament colomenc.

Precisament aquest cap de setmana Esquerra ha celebrat la seva conferència nacional deixant clar que ja té un ull posat en aquests comicis de l'any que ve. El president de la Generalitat i coordinador nacional del partit, Pere Aragonès, va fer una crida dissabte a "reproduir" als ajuntaments la majoria independentista que ja es va aconseguir el 14-F.

stats