Política 20/03/2014

Terricabras justifica l'absència de Junqueras a "l'acte administratiu" del 8 d'abril a Madrid

El candidat d'ERC a les europees assegura que una Catalunya independent s'estalviaria 1.100 milions d'euros en aportacions a la UE

Roger Mateos
2 min
Terricabras va omplir l’auditori de l’ONCE de Barcelona amb gairebé 400 persones, el mateix escenari en què va presentar Junqueras com a candidat del 25-N.

BarcelonaEl cap de llista d'ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, ha justificat aquest dijous que no sigui Oriol Junqueras l'encarregat, per part d'ERC, de defensar el proper 8 d'abril al Congrés dels Diputats la petició catalana del traspàs de la competència per organitzar un referèndum sobiranista. Serà finalment la número dos del partit, Marta Rovira, qui intervindrà des de la tribuna d'oradors del Congrés per defensar la proposta del Parlament, al costat dels presidents dels grups parlamentaris de CiU, Jordi Turull, i d'ICV-EUiA, Joan Herrera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Terricabras ha tret ferro al fet que ERC no hi enviï el seu president de grup parlamentari i ha recordat que el debat del 8 d'abril serà un simple "acte administratiu" del qual ja se sap que la delegació catalana s'endurà una resposta negativa d'una àmplia majoria de la cambra baixa. Si ERC s'hi presta, ha explicat, és perquè és partidària de fer "tots els passos i rituals que calgui per visualitzar la bona predisposició" al diàleg per part dels promotors de la consulta. De la mateixa manera, també considera que hauria estat "impropi" enviar-hi el president de la Generalitat, Artur Mas, en comptes de Turull per representar ERC.

Terricabras també s'ha referit a les mostres de suport a la independència recollides en l'acte organitzat per Pimec aquest dimecres. El candidat d'ERC a les europees ho troba lògic perquè "aquestes empreses es troben escanyades" i aposten per "canviar de registre" en la relació amb l'estat espanyol.

D'altra banda, ha expressat el seu suport al sector agroalimentari català, tot recordant que "només un 20% de la producció agrària catalana té ajuts". A més, ha denunciat que Catalunya aporta uns 2.600 milions d'euros anuals a Brussel·les i rep en forma d'ajuts entre 350 i 390 milions d'euros. "Si Catalunya fos un estat independent rebria segurament la mateixa quantitat, però aportaria només 1.500 milions d'euros, un estalvi de 1.100 milions d'euros anual", ha constatat.

stats