CRISI AL PSC
Política 22/06/2014

Ernest Maragall insta ICV i la CUP a sumar-se a un projecte d'esquerra nacional fora del PSC

L'eurodiputat de NECat defensa que el lideratge d'Iceta dels socialistes catalans és "la confirmació d'un projecte de continuïtat"

Efe
1 min

BarcelonaEl líder de Nova Esquerra Catalana (NeCat) i eurodiputat per ERC, Ernest Maragall, ha animat aquest dissabte les forces progressistes que defensen el dret a decidir, com ICV i la CUP, a sumar-se a un projecte per reconstruir l'espai d'esquerres de cara a les eleccions municipals, al marge del PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista concedida al canal 3/24, de Catalunya Televisió, Maragall, que va ser conseller del PSC durant l'etapa de govern tripartit, ha destacat la necessitat de "fer aparèixer una autèntica força socialista catalana" que abordi el dret a decidir de Catalunya "sense embuts". "Aquest país té capacitat de disposar d'una gran alternativa progressista i d'esquerres, i les eleccions municipals són una gran oportunitat per posar tot això en marxa", ha subratllat. Precisament, Avancem, un dels corrents crítics del PSC, i Nova Esquerra Catalana van acordar dimecres passat en una reunió a Barcelona treballar per impulsar candidatures i programes conjunts en pròximes eleccions. L'endemà Avancem i ERC es van reunir amb el mateix objectiu.

L'exconseller ha assegurat que Catalunya compta amb un espai socialista "amb dues expressions ja molt diferenciades: una d'obediència espanyola (en referència al PSC) i una altra de llibertat catalana, que té vocació creixent de ser majoritària i on poden convergir altres forces d'esquerra".

Segons el seu parer, el PSC que lidera de manera provisional Miquel Iceta no és res més que "la confirmació d'un projecte de continuïtat", encara que ha admès que aquest "està expressat i potser gestionat amb certa habilitat, més disfressat, encara que la qüestió de fons és la mateixa".

stats