Tribunals

Eroski haurà d'indemnitzar Cifuentes amb 30.000 euros per difondre el vídeo on robava cremes

El jutge considera que el supermercat ha vulnerat el dret a la intimitat personal de la presidenta madrilenya

2 min
Cristina Cifuentes, presidenta de la Comunitat de Madrid

MadridL'Audiència Provincial de Madrid dona la raó a l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes i el supermercat Eroski l'haurà d'indemnitzar amb 30.000 per haver permès que es fes públic el vídeo en què sortia robant cremes d'aquest centre comercial. El jutge considera que vulnera el dret fonamental de la intimitat personal de Cifuentes perquè es va difondre una situació que considera "íntima i personal". Un dret que el magistrat recorda que està garantit a l'article 18 de la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cifuentes va demandar Cecosa Hipermercats, filial d'Eroski, perquè considerava que se li havien vulnerat els drets fonamentals per no haver custodiat i destruït la gravació. L'expresidenta madrilenya reclamava a Eroski una indemnització de 450.000 euros, però el jutge l'ha reduït finalment a 30.000. El magistrat considera, en aquest sentit, que no hi ha hagut una intromissió als drets a l'honor i a la pròpia imatge de Cifuentes, sinó "únicament al dret a la seva intimitat personal". D'aquesta manera, creu que no es poden prendre en consideració les "conseqüències econòmiques" derivades d'abandonar el "càrrec i la projecció política" perquè considera que la decisió d'abandonar la presidència de la Comunitat de Madrid també va venir motivada per "altres circumstàncies i situacions".

En el vídeo es veu com Cifuentes entra en un magatzem del supermercat i, amb l'ajuda d'un vigilant de seguretat, es posa les cremes que ha agafat al bolso per endur-se-les sense pagar. Els fets es van produir el 5 de maig del 2011, però les imatges es van difondre l'any 2018 i van obligar la presidenta madrilenya a dimitir com a presidenta de la Comunitat de Madrid. De fet, el vídeo es va fer públic just en el moment en què també es qüestionava la legalitat del màster que hauria fet a l'Instituto de Derecho Público de la Universidad Rey Juan Carlos entre els anys 2011 i 2012. En aquest cas, Cifuentes va quedar absolta.

stats