Política04/07/2015

Errejón i Forcades mantenen la seva voluntat d'aconseguir una candidatura d'esquerres el 27-S

Les dues formacions volen que la persona que lideri la candidatura unitària provingui de la "societat civil i tingui la capacitat de convertir-se en un referent de majories"

Europa Press / Ara

BarcelonaEl secretari polític de Podem, Íñigo Errejón, i la dirigent del Procés Constituent, Teresa Forcades, es van reunir aquest divendres a Barcelona per treballar en la configuració d'una candidatura d'esquerres i de canvi per a les eleccions catalanes del 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat aquest dissabte, Podem informa que les dues formacions han expressat la seva voluntat que la persona que lideri la candidatura unitària provingui "de la societat civil i tingui la capacitat de convertir-se en un referent de majories".

Cargando
No hay anuncios

Podem ha expressat la seva voluntat d'impulsar un nou espai polític conjunt que obri les institucions als catalans i que permeti donar respostes a les demandes de regeneració. A més, el partit de Pablo Iglesias vol que "la confluència per al canvi" que es conformi per a les catalanes del 27-S també serveixi per a les eleccions generals.

Per la seva banda, Procés Constituent ha donat suport a aquesta opció d'avançar cap a "una democràcia real i participativa" amb la intenció que el procés constituent català tingui un sentit social. Tot i això, aquesta plataforma s'havia allunyat en els darrers dies de les converses entre Podem i ICV, tal com va avançar l'ARA, perquè no estaven disposats a acceptar "aliances bilaterals". A més, han posat condicions a la resta de formacions per a aquesta confluència: no supeditar el dret a decidir de Catalunya a Madrid.

Cargando
No hay anuncios

Ratificació de les bases

En el mateix comunicat, la formació de Pablo Iglesias informa que els acords que puguin sorgir sobre la construcció d'aquesta candidatura àmplia hauran de ser valorats i ratificats pels membres de les dues formacions.