Política 02/03/2015

Escarp defensa que la retribució de la FMC era merescuda per les hores i la dedicació a l'organització

La secretària d'organització del PSC afirma que mai van rebre "cap advertència d'il·legalitat ni incompatibilitat"

Efe
2 min
La secretaria d'organització del PSC, Assumpta Escarp, atenent als mitjans de comunicació / ACN

SabadellLa secretària d'organització del PSC, Assumpta Escarp, ha defensat que les retribucions que va percebre de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) eren merescudes per les hores i la dedicació a la feina feta a l'organització. En sortir de declarar dels jutjats de Sabadell on s'investiga el presumptes sobresous percebuts per diversos càrrecs, Escarp ha assegurat que mai va rebre "cap advertència d'il·legalitat ni incompatibilitat" i ha afegit que han pogut explicar abastament la feina que feien a l'organització i que justifica haver percebut aquests diners. "Hi havia una compensació econòmica, de 160 euros al mes, que retribuïa aquesta feina i dedicació", ha declarat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans, Escarp ha dit que ha respost a totes les preguntes de la jutgessa i el fiscal i ha defensat que la compensació que rebia, de 1260 euros mensuals entre el 2004 i el 2007 en el seu cas, estava justificada "per la dedicació, les hores de feina i la representativitat". Ha afegit que "sempre" van ser declarades davant d'hisenda.

Segons ha dit, es tractava "d'una retribució no de dietes d'assistència" i ha dit desconèixer el concepte concret on s'encabia aquesta retribució dins del pressupost de la FMC. Ha afirmat també que hi ha alcaldes i regidors que han consignat la quantitat percebuda però ha dit que això s'ha fet "de manera voluntària i personal per part de cada alcalde", sense especificar què havia fet ella.

D'altra banda, ha remarcat que "mai" va rebre "una advertència d'il·legalitat ni d'incompatibilitat" i ha explicat que l'interventor de l'Ajuntament de Barcelona sabia en tot moment el que ella percebia.

L'alcaldessa de Malgrat defensa la legalitat de la retribució

Escarp ha estat la última en declarar aquest dilluns davant del jutjat número 1 que investiga el cas de la FMC. Abans ho han fet l'exalcaldessa del Vendrell Helena Arribas i l'alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy. En un principi estava citat també l'exalcalde de Balaguer Miquel Aguilà però ha demanat permís per ajornada la declaració per assumptes personal.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Malgrat de Mar ha explicat que també ha respost a totes les preguntes i que ha detallat que no percebien dietes sinó una retribució "per qüestió de responsabilitat de la feina que fèiem". Ha afegit que "no ens demanaven mai tiquets" perquè no eren dietes per transport i ha afegit que ho va declarar sempre davant d'hisenda, en el seu cas 130 euros al mes. "Entenc que no és un sobresou", ha afirmat.

Ha explicat també que en el seu cas no ha consignat ni retornar els diners perquè no té constància "que hagi fet cap cosa il·legal" per això diu que es va sorprendre quan la van imputar.

Les declaracions continuaran aquest dimarts amb l'exalcalde de Cerdanyola Antoni Morral, l'exalcalde de Llavaneres Víctor Ros, l'exalcalde d'Argentona Antoni Soy, el de Flix Pere Muñoz i el de Sant Feliu de Llobregat Antonio Vázquez.

stats