POLÍTICA
Política16/09/2012

Escolta, Europa: l'hora de parlar de tu a tu amb el món

Un cop constatat el fracàs de l'"Escolta Espanya", el Govern té ara el repte de buscar aliances en la comunitat internacional

Marc Colomer

BarcelonaDes que el poeta Joan Maragall va entonar a finals del s. XIX l''Oda a Espanya', que començava amb l'"Escolta, Espanya" a què tantes vegades ha recorregut el catalanisme polític, els esdeveniments històrics i polítics no han fet més que eixamplar la distància i la incomprensió entre Catalunya i Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb el més que significatiu "Catalunya necessita un estat" que Mas va plantejar a Madrid es certificava també la defunció dels intents de fer que l'estat propi dels catalans fos l'espanyol. Articulava així l'última estrofa del poema de Maragall: "Adéu, Espanya!".

Cargando
No hay anuncios

Ha arribat l'hora d'entonar l'"Escolta, Europa", com avalen l'excònsul del Regne Unit a Barcelona Geoff Cowling, el professor i diplomàtic nord-americà Amber H. Moss i Salvador Garcia, impulsor del Col·lectiu Emma, amb qui l'ARA analitza a qui cal convèncer, les fortaleses i debilitats, i els passos que el país hauria d'abordar.

Podeu llegir el reportatge complet a l'ARA Premium.

Cargando
No hay anuncios

Al dossier d'aquest diumenge, també trobareu a l'ARA Premium:

  • Entrevista a Graham Watson, president del Partit Liberal Demòcrata Europeu: "Europa ha d'assegurar el dret d'un poble a decidir el seu futur".
  • Dins o fora de la UE, un debat que ja no és tabú.
  • Les veus catalanes a l'Eurocambra: les opinions de Ramon Tremosa, Maria Badia, Santiago Fisas i Raül Romeva.
  • Com ens hem d'explicar al món? Guia per saber com hauríem d'encarar el procés amb: els Estats Units, Alemanya, França, el Banc Central Europeu, l'ONU i els grans mitjans de comunicació.