Política 26/04/2016

Espadaler, sobre si Unió es presentarà a les espanyoles: "Som a prop d'aquesta decisió"

El líder del partit democristià avança que es tractarà d'una candidatura modesta i que Duran no en serà el candidat

Ara
2 min
Espadaler, sobre presentar-se a les espanyoles: "Estem a prop d'aquesta decisió"

BarcelonaUnió evita anunciar formalment que es presenta a les eleccions espanyoles, però no amaga que hi ha la voluntat de fer-ho quan es convoquin oficialment. El líder del partit, Ramon Espadaler, ha admès que el partit democristià és "més a prop" de presentar-se que de no fer-ho. En una entrevista a RAC1 ha argumentat que no ho fan del tot oficial perquè els comicis no estan tècnicament convocats i perquè la decisió l'ha d'aprovar el comitè de govern del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i les dues derrotes clares d'Unió en els últims episodis electorals –el 27-S i el 20-D es van quedar fora del Parlament i del Congrés, respectivament–, Espadaler defensarà davant el comitè de govern del partit concórrer a les eleccions. Segons ha dit, creu que el projecte del seu partit és útil en la mesura que hi ha "un espai polític" que queda buit perquè Democràcia i Llibertat vol impulsar una llista conjunta amb ERC i la CUP.

Espadaler considera que Unió ha d'atreure la bossa d'electors "catalanistes integradors que estan disconformes amb la situació política actual, que veuen amb moltíssima preocupació les sentències però que no creuen que pugui millorar amb ERC o la CUP". "Plantarem cara a Madrid, però no des de la servitud al model econòmic de la CUP", ha dit Espadaler.

Donant gairebé per fet que Unió es presentarà a les eleccions, Espadaler ha avançat que serà una "campanya modesta", perquè la situació financera és "complexa". Unió va presentar un preconcurs de creditors per fer front als 16 milions de deute que acumula. En canvi, no ha donat detalls sobre qui serà el cap de llista. S'ha limitat a dir que Josep A. Duran i Lleida ja va "manifestar la seva voluntat de retirar-se" –va plegar de la presidència del comitè de govern poc després de les generals– i que no té la intenció de presentar-se. En canvi, no ha tancat la porta a ser-ho ell. "Ni em postulo ni em deixo de postular: ara això no és objecte de debat", ha argumentat.

stats