Política 16/03/2014

Espanya expulsa un dels condemnats pels atemptats de l'11-M després que hagi complert la pena

Rafa Zouhier ha estat expulsat al Marroc tal com havien sol·licitat les víctimes un cop complís els deu anys de presó a què va ser condemnat

Efe
1 min
Rafa Zohuier, sortint de la presó dins d'un furgó policial. EFE

MadridLa policia ha expulsat aquesta matinada al Marroc el condemnat per l'11-M Rafa Zouhier, que aquest diumenge acabava els 10 anys de presó per la seva relació amb els atemptats, han informat a Europa Press fonts de Ministeri de l'Interior. Va ser condemnat per subministrar els explosius als terroristes que van perpetrar la matança als trens a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expulsió de Zouhier s'ha produït de matinada, concretament a les 02.30 h. quan ha estat traslladat a Tànger pels agents policials, han precisat les mateixes fonts.

D'aquesta manera, es compleix el desig de les víctimes del terrorisme, que havien demanat l'expulsió immediata de Zouhier, de nacionalitat marroquina. També el ministeri que dirigeix Jorge Fernández Díaz havia manifestat la voluntat que fos expulsat tan bon punt recuperés la llibertat.

La intenció de Zouhier era demanar la suspensió cautelar de la seva expulsió, segons ha informat a Europa Press el seu advocat, que va denunciar dissabte no haver pogut veure el seu client.

El fet que Zohuier es casés al setembre amb una ciutadana espanyola mentre ell encara era a la presó complicava, a priori, l'escenari de l'expulsió que finalment s'ha dut a terme. Així, com a nou ciutadà comunitari no se li podia aplicar la llei d'Estrangeria i s'ha redactat un nou expedient on s'apel·la a la legislació europea que permet l'expulsió per motius "d'ordre públic, seguretat pública i salut pública".

stats