DRET A DECIDIR
Política 22/01/2012

Espanya amenaça de vetar Escòcia a la UE si s'independitza, segons 'The Independent'

El diari britànic apunta que autoritats de l'estat espanyol han traslladat al govern britànic el seu "temor" que una eventual independència escocesa "encoratgés" l'independentisme a Catalunya i el País Basc

Ara
1 min

BarcelonaEspanya podria vetar la permanència d'Escòcia a la Unió Europea si es constitueix en nació independent, segons apunta aquest diumenge el diari britànic The Independent. El rotatiu cita fonts del ministeri d'Exteriors britànic per assegurar que les autoritats espanyoles han traslladat el seu malestar als homòlegs del Regne Unit pel pla d'independència del govern escocès, per les repercussions internes que podria tenir a l'estat espanyol. Es refereix al fet que la independència escocesa podria "encoratjar les ambicions separatistes de les regions espanyoles, especialment Catalunya i el País Basc".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Espanya encara es nega a reconèixer la independència de Kosovo. The Independent recorda que el president de la Generalitat, Artur Mas, va establir la setmana passada en una entrevista al Financial Times un paral·lelisme entre Escòcia i Catalunya. Però encara més enllà, el rotatiu –que il·lustra la informació amb una fotografia d'Artur Mas– assegura que un ministre anglès ja ha considerat que és "totalment d'esperar el bloqueig" d'un eventual ingrés d'una Escòcia independent a la UE.

stats