Política 19/04/2018

El govern espanyol cessarà la directora general d'Exteriors de la Generalitat i Agustí Colomines

El Consell de Ministres aprovarà demà la mesura després que Lluís Puig participés en un acte a la delegació de l'executiu espanyol a Brussel·les

Efe
1 min
El president Rajoy, sortint del palau de la Moncloa / EFE

MadridEl Consell de Ministres aprovarà demà el cessament de la directora general de Relacions Exteriors de la Generalitat de Catalunya, Marina Borrell, així com del director de l'Escola d'Administració Pública, Agustí Colomines.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La decisió sobre Borrell s'ha pres després que el conseller de Cultura cessat pel 155, Lluís Puig, intervingués en un acte a la delegació de la Generalitat a Brussel·les. El cessament de Colomines, un home molt pròxim al president Carles Puigdemont, arriba després que els últims temps ha estat protagonista de diverses polèmiques pels seus comentaris a Twitter. "Estem en guerra", va escriure fa uns dies en aquesta xarxa social, en la qual instava a prendre la iniciativa en lloc de llepar-se les ferides.

Fonts de l'executiu han confirmat a Efe els cessaments i han confirmat que les dues decisions les ha pres el govern de Rajoy en aplicació de l'article 155 de la Constitució.

El ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, ha considerat que la intervenció de Puig en la presentació d'un llibre a la seu oficial de la Generalitat a Brussel·les "va ser un incident desagradable" pel qual l'Executiu prendria mesures a la reunió del Consell de Ministres d'aquest divendres.

stats