Política17/01/2018

El govern espanyol no recorrerà el vot delegat de Junqueras, Forn i Sànchez

L'executiu de Rajoy estarà atent a les decisions de la mesa per si es decideix investir Puigdemont

Ot Serra

MadridEl govern espanyol no recorrerà la delegació de vot en la sessió constitutiva del Parlament dels tres diputats que són a la presó, Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Jordi Sànchez.

En les votacions per escollir aquest dimecres el president del Parlament i la resta de membres de la nova mesa, hi han participat de manera delegada els tres diputats electes en presó preventiva, però no els cinc que es troben a Brussel·les: Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Lluís Puig, de JxCat, i Antoni Comín i Meritxell Serret, d'ERC.

Cargando
No hay anuncios

Dimarts el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va avançar que si es permetia la delegació de vot a Puigdemont i la resta de diputats que es troben a la capital belga, ho recorreria immediatament. Aquest dimecres fonts de l'executiu han reiterat que estaran molt atents a les decisions que adopti la mesa del nou Parlament, i en concret el seu president, amb relació a l'anunci de la investidura de Puigdemont per actuar-hi en conseqüència.

Han subratllat, però, que el govern espanyol no és partidari de recórrer el vot delegat dels tres diputats electes que són a la presó, sobretot si es basen en la sentència del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que ho plantejava com una possibilitat.