Robles qualifica d'"autèntic genocidi" l'ofensiva d'Israel a Gaza

La ministra descarta represàlies d'Israel en l'àmbit de Defensa després que el govern espanyol hagi decidit reconèixer l'estat palestí

ARA
2 min
La ministra de Defensa, Margarita Robles, aquest dissabte a Oviedo en el dia de celebració de les Forces Armades

BarcelonaPedro Sánchez va anunciar aquesta setmana que el 28 de maig el govern espanyol reconeixerà Palestina com a estat, un gest que va enervar Israel. Aquest dissabte la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha anat encara un pas més enllà i ha qualificat d'"autèntic genocidi" l'ofensiva israeliana a la franja de Gaza. "Espanya sempre és molt solidària amb el que passa al món, no ens podem oblidar que a Ucraïna està morint la gent, és una guerra tremenda, ni prescindir del que està passant a Gaza, que és un autèntic genocidi", ha afirmat Robles en declaracions a RTVE el dia que ha participat en la commemoració de les Forces Armades a Oviedo. Robles ha afegit que tampoc s'ha d'oblidar "el que passa a l'Àfrica, en llocs com el Sudan, on hi ha milions de morts, i la gent mira cap a una altra banda".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La ministra de Defensa ha presentat el reconeixement de l'estat palestí com una "aposta per la pau i per la convivència de dos estats" i ha demanat "mirar-ho en positiu". "Això no va contra ningú, això no va contra l'estat d'Israel, això no va contra els israelians, que són persones a qui respectem", ha defensat, després d'insistir que aquest reconeixement és una aposta perquè "cessi la violència a Gaza". Quan el president espanyol va anunciar la seva intenció de reconèixer l'estat palestí, Israel va cridar a consultes l'ambaixador israelià a Espanya –també els d'Irlanda i Noruega, els dos països que també reconeixeran Palestina com a estat el 28 de maig– i el ministre d'Exteriors israelià, Israel Katz, va carregar contra la decisió de Sánchez. Israel també va anunciar que prohibiria al consolat espanyol a Jerusalem prestar servei als palestins.

"La diplomàcia no consisteix en no molestar ningú, sinó en defensar els interessos i valors propis de manera pacífica. Precisament això és el que estem fent avui", va defensar Sánchez dimecres. En la mateixa línia, la ministra de Defensa també s'ha mostrat convençuda que el moviment d'Espanya no tindrà repercussions en la cooperació en matèria de Defensa entre l'estat espanyol i l'israelià. En aquest sentit, Robles ha destacat la professionalitat dels experts en intel·ligència i ha fet ressaltar que tant Espanya com Israel tenen "objectius comuns", per exemple, en la "lluita contra el terrorisme". "Una qüestió són els aspectes més diplomàtics o més polítics, però en el que és la lluita contra el terrorisme, en la qual hi som tots per aconseguir una societat millor i més justa, estic segura que continuarem treballant", ha assegurat.

stats