Política 29/01/2016

Aguirre, sobre els casos de corrupció: "Ens estan destrossant a tots"

Considera que la llei electoral és la principal causant de la corrupció

Europa Press
2 min
Aguirre: "Espanya està el doble  de millor que  en l'última crisi"

MadridLa portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid i presidenta del PP madrileny, Esperanza Aguirre, ha assegurat aquest divendres en roda de premsa que els casos de corrupció "estan destrossant a tothom" i ha culpat com a origen d'aquesta situació, que afecta tot l'espectre polític, la llei electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aguirre ha defensat que es posi "remei d'una vegada" a la situació. "No som els únics, el PP", ha afegit, recordant veladament el clan Pujol, hi ha "senyors d'una família que ningú ha detingut i que no han passat ni una tarda a comissaria".

La presidenta del PP madrileny ha assenyalat l'actual llei electoral com a primera causa que permet acabar en corrupció. "És molt culpable de la corrupció", ha opinat, ja que els representants dels ciutadans depenen més de la cúpula dels seus partits, que són les que els posen en una llista, que de la ciutadania. Una altra causa tindria a veure, segons ella, amb la divisió de poders. "La justícia ha de ser independent, com també ho ha de ser el legislatiu", ha assenyalat.

Sobre la governabilitat del país, Aguirre ha reclamat que PP, PSOE i Ciutadans s'oblidin de "personalismes i partidismes" i facin "sacrificis i concessions pensant només en el bé d'Espanya".

"Hi ha moltes coses que ens uneixen i per les quals ens hauríem de posar d'acord", ha defensat. Per això, ha instat a "oblidar-se de partidismes i personalismes", perquè "l'important és que Podem no estigui al govern", un posicionament que comparteix amb el socialista Felipe González, com ha subratllat. Ha criticat que la formació morada ara "es disfressin de socialdemòcrates nòrdics", quan "tenen clar el seu nord, acabar amb el sistema".

En aquest sentit, ha recordat un tuit del delegat d'Economia i Hisenda, Carlos Sánchez Mato, que va escriure que no volien ser els millors gestors, sinó enderrocar el sistema. Tampoc s'ha oblidat del líder de Podem, Pablo Iglesias, que "ha cobrat fins a la campanya d'una productora iraniana", un país amb un govern "teocràtic i antidemòcrata". Aquí ha recordat que la llei prohibeix el finançament estranger dels partits.

stats