Política 17/10/2012

Esperanza Aguirre: "Espanya és una gran nació, amb 3.000 anys d'història. Això ho han de saber els nens"

La presidenta del PP de Madrid participa en la campanya del seu partit a Galícia i aprofita per avisar que "no es poden fer paral·lelismes entre Catalunya i Escòcia perquè Catalunya mai va ser independent, malgrat el que s'ensenya en algunes escoles"

Efe
2 min
Esperanza Aguirre, fent campanya pel PP a Galícia / EFE

VigoLa presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha recordat aquest dimecres que Catalunya "mai va ser independent", malgrat el que "s'ensenya en algunes escoles", i, per tant, no es poden establir paral·lelismes amb Escòcia, que "durant molts anys" va ser un regne independent de Gran Bretanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aguirre, de campanya a Galícia i en la seva primera roda de premsa després de renunciar a la presidència de la Comunitat de Madrid, ha assenyalat que no concep "una Espanya sense Catalunya" ni "una Catalunya fora d'Espanya", i ha comparat les aspiracions sobiranistes amb una branca que es s'esqueixa d'un arbre: "L'arbre pateix i la branca s'asseca", ha argumentat.

Ha assumit que "es pot reclamar tot" per vies "pacífiques i legals, també el separatisme", però sempre des del "respecte a la llei", i en aquest sentit ha recordat que la Constitució consagra que la sobirania resideix en el poble espanyol.

Aguirre no ha volgut "avançar esdeveniments" davant les conseqüències legals que el president català, Artur Mas, convoqui finalment un referèndum. Només ha comentat que el govern espanyol "haurà d'aplicar la llei" i que confia que Mas, a qui ha recordat que és "la màxima autoritat de l'Estat" a Catalunya, "la respecti".

La presidenta del PP de Madrid ha assenyalat que "els nacionalistes en general" sempre plantegen "aquestes reivindicacions" per "donar la culpa de tot a un enemic exterior", incloent-hi el deute de 40.000 milions, que està convençuda que "no és culpa" de Mas sinó de l'anterior govern de coalició.

També ha trencat una llança a favor del ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, amb qui està "totalment d'acord amb el que fa i el que diu", a propòsit de la seva frase d'espanyolitzar als escolars catalans.

Ha recordat que "aquesta idea no surt de Wert" sinó de la consellera d'Educació de Catalunya, Irene Rigau, i que després "ell respon que no li sembla malament", i en tot cas ha recalcat que "l'educació és per instruir, no per manipular ningú".

Aguirre ha defensat que l'educació ha de servir perquè els nens "aprenguin a sumar, a llegir i la història veritable, no la que inventen els nacionalistes". "Espanya és una gran nació, amb 3.000 anys d'història. Això ho han de saber els nens", ha reblat.

stats