Política 15/02/2013

Un extreballador de Método 3 entrega a la policia informes sobre polítics, jutges i empresaris, segons 'El País'

La policia nacional crea un equip per investigar els dossiers amb informació "sensible". 500, segons 'La Vanguardia'

Ara
2 min
El portal d'Aribau 124, davant La Camarga, on hi ha l'empresa que el PSC admet haver contractat / RUTH MARIGOT

BarcelonaEl que va començar com un fet puntual, l'espionatge de la trobada entre Alícia Sánchez Camacho i l'ex de Jordi Pujol fill, s'està convertint en una autèntic mar de sospites que confirmarien que l'espionatge a Catalunya està molt més estès del que semblava. El diari 'El País' publica en la seva edició d'aquest divendres que la policia nacional té desenes d'informes sobre jutges, polítics i empresaris del Principat. Segons el rotatiu, un extreballador de Método 3 ha lliurat a la policia informes sobre polítics, jutges i empresaris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'extreballador de l'empresa de detectius que ha posat els informes en mans de la policia nacional és un ex agent del cos. D'aquests informes, tots qualificats de "material sensible", es desprèn que, lluny de ser una qüestió puntual, els seguiments a polítics, jutges i empresaris s'han fet de manera constant. Segons 'La Vanguardia', la xarxa d'espionatge hauria realitzat un total de 500 informes només a polítics. El diari assegura que els principals afectats pels seguiments han estat polítics de CiU, però també socialistes i populars.

La notícia de l'espionatge a Catalunya no podia arribar en un moment pitjor, amb l'ombra de la corrupció afectant institucions i partits de tota mena. Segons les dades facilitades per l'exagent, l'espionatge no s'hauria limitat al Principat, sinó que s'hauria fet també fora de Catalunya. I no es va limitar a alguns partits polítics, sinó a tots. Aquest dijous el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va afirmar que s'investigarien "a fons" les escoltes il·legals, ja que el seu ministeri disposa de "molta informació" sobre el tema. Segons 'La Vanguardia', la policia nacional ha creat un equip dedicat a investigar l'afer.

stats