Política 07/09/2017

"Vas néixer amb la capacitat de decidir": l'anunci del Govern per promoure l'1-O

Se'n va llançar primer una part menys explícita i se'n va difondre la versió íntegra un cop aprovada la llei del referèndum, que després el TC ha suspès

Ara
1 min

Madrid"Ara més que mai, el futur de Catalunya és a les teves mans. Participa-hi", diu la veu en off. I una mà diposita un sobre blanc en una urna transparent. Sobreimpressionat, l'eslògan: "1-Oct. Referèndum d'autodeterminació de Catalunya". Missatge clar i directe, llançat dimecres a la nit, amb la llei del referèndum acabada d'aprovar al Parlament i quan encara no estava suspesa pel TC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És l'espot del referèndum complet, després d'haver-se'n emès ja dilluns una primera part molt menys explícita, en què només es deia: "Vas néixer amb el dret a decidir. Hi renunciaràs?". Aquesta introducció es manté en la versió sencera, però després s'hi afegeix la crida directa a participar en la votació.

Dilluns, en fer-se'n pública la primera part, la fiscalia ja va anunciar que estudiaria actuar penalment contra l'anunci. Fonts del ministeri públic van assegurar a Europa Press que s'estudiaria si l'emissió de l'espot i el seu contingut podrien constituir un delicte de desobediència de les resolucions del Tribunal Constitucional, que prohibeixen qualsevol actuació encaminada a la celebració d'un referèndum independentista.

stats