DECLARACIONS POLÈMIQUES
Política 23/06/2014

González Pons dubta que Pablo Iglesias sigui "un veritable demòcrata" per la seva opinió sobre ETA

El líder de Podem havia assegurat que l'activitat de l'organització armada "tenia explicacions polítiques", tot i que el PP retreu que no n'hi mai "darrere d'un assassinat"

Europa Press
2 min

MadridEl vicesecretari general d'estudis i programes del PP i vicepresident primer del grup popular al Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha criticat aquest dilluns les paraules sobre ETA del líder de Podem, Pablo Iglesias, en entendre que "un veritable demòcrata mai troba raó política darrere d'un assassinat". Iglesias havia afirmat al matí que l'activitat d'ETA "tenia explicacions polítiques", i ho havia justificat amb el fet que els governs de Felipe González, José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero havien negociat amb ells.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els assassinats i morts mai tenen causa política. Intentar justificar, comprendre o explicar ETA és no entendre què és la democràcia i és ofendre la dignitat de les víctimes del terrorisme. ETA és una banda d'assassins. No hi ha res darrere d'ETA que pugui explicar els assassinats", ha afirmat González Pons.

L'eurodiputat ha afegit que, si Pablo Iglesias exposa al Parlament Europeu aquestes idees sobre els assassins d'ETA, ell també ho farà "en nom dels morts, dels vidus i vídues, dels nens que no van arribar a ser grans, dels que van patir dolor, persecució i exili". "Defensaré que mai una raó política justifica un assassinat i que els terroristes han de ser perseguits fins a la fi del món", ha apuntat.

Segons González Pons, "els votants de Podem no s'esperaven que Pablo Iglesias al Parlament Europeu hagi de defensar ETA", fet que ha qualificat de "revelador i trist". "Si es tracta de defensar a ETA, segurament milers de persones de les que van votar Pablo Iglesias no l'haurien votat", ha aventurat.

El dirigent popular ha recordat que, malgrat les idees que Pablo Iglesias defensarà al Parlament Europeu, els espanyols estaran representats per grups polítics com el PP, el PSOE, UPyD, CiU i Ciutadans, que donaran compte de la veritable cara d'ETA a la resta d'eurodiputats del Parlament.

stats