Política 04/10/2012

L'esquerra verda de l'Eurocambra també es revolta contra les amenaces de Vidal-Quadras

Cohn-Bendit demana a Schulz "debatre formalment aquesta qüestió en la propera Conferència de Presidents a Estrasburg"

Acn
2 min
El diputat i copresident del Grup dels Verds/Aliança Lliure Europea del Parlament Europeu, Daniel Cohn-Bendit.

Brussel·lesL'esquerra verda del Parlament Europeu també s'ha revoltat aquest dijous contra les amenaces militars d'Aleix Vidal-Quadras. Els copresidents dels Verds / Aliança Lliure Europea, Daniel Cohn-Bendit i Rebecca Harms, han criticat les "escandaloses declaracions" de l'eurodiputat del PP i han demanat "debatre formalment aquesta qüestió en la propera Conferència de Presidents a Estrasburg". Cohn-Bendit i Harms, caps de files de 58 eurodiputats de 15 països diferents, han escrit una carta al president de l'Eurocambra, Martin Schulz, en què li retreuen que s'hagi negat a cessar Vidal-Quadras perquè no parla com a vicepresident sinó que "només expressa una opinió personal en un context".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La propera reunió de la Conferència de Presidents del Parlament Europeu se celebrarà durant la propera sessió a Estrasburg, la setmana del 22 d'octubre.

Els ecologistes europeus s'afegeixen amb aquesta carta al rebuig expressat també aquest dijous pels 86 eurodiputats liberals. El president de l'Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa, Guy Verhofstadt, ha equiparat les amenaces militars contra Catalunya d'Aleix Vidal-Quadras amb la repressió de la Primavera Àrab. "Esmentar la possibilitat d'una repressió violenta contra part de la població està en la mateixa categoria que les accions indefensables dels règims de la Primavera Àrab que han intentat reprimir la voluntat del poble per la força", ha denunciat l'ex primer ministre belga i líder dels liberals, el tercer grup de l'Eurocambra.

L'esquerra verda és el cinquè grup de l'hemicicle, ERC i ICV en formen part i han fet gestions perquè Cohn-Bendit es queixés a Schulz i hagi titllat d'"escandaloses" les afirmacions de Vidal-Quadras. "Declaracions així pertanyen al passat i estan completament fora de lloc en la Unió Europea d'avui", ha lamentat també el liberal flamenc Verhofstadt, que ha acusat el PP d'estar "minant tot allò pel qual els demòcrates fa 60 anys que lluiten".

stats