Política 20/04/2015

Una exdiputada d'ICV dóna ara suport a ERC a Sabadell

Carme Garcia, que va deixar el partit de Joan Herrera a l'octubre, veu els republicans "en les millors condicions per garantir el canvi" a l'ajuntament

Sara González
2 min
Carme Garcia, que va ser diputada al Congrés i cap de llista a Sabadell / CRISTINA CALDERER

BarcelonaL'octubre passat va estripar el carnet d'ICV perquè no compartia el seu full de ruta nacional i perquè considerava que el debat sobiranista estava "segrestat" dins del partit. I ara, a un mes de les municipals, anuncia que dóna suport a la llista d'ERC al seu municipi. Carme Garcia, que va ser diputada al Congrés juntament amb Joan Herrera a la legislatura 2004-2007 i que ha estat regidora i portaveu de l'Ajuntament de Sabadell des del 2007 i fins l'any passat, ha anunciat que donarà suport a la llista dels republicans a Sabadell que encapçala Juli Fernàndez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Considero, Juli, que qui està en les millors condicions per garantir aquest canvi i la governabilitat, ets tu i el teu equip. Per tot això he decidit fer públic el meu suport a la vostra candidatura. Desitjo i espero que siguis el futur batlle de Sabadell", assegura Garcia en un comunicat. L'execosocialista, que va aportar a la fiscalia part de la informació que va fer esclatar el cas Mercuri, assegura que fins ara s'ha seguit sentint vinculada a ICV per la seva trajectòria tot esperant un "gran acord" de les forces progressistes de Sabadell. Veient que aquest projecte ha estat "l'enèsim fracàs" per airejar un ajuntament que arrossega l'estigma de la corrupció, Garcia ha decidit finalment donar suport als republicans.

"És indispensable que entri aire nou, energia nova i un equip amb ganes d'enfrontar-se als reptes de la ciutat i fer-ho bé", demana l'exdiputada, que després de deixar l'acta de regidora va tornar a la seva plaça de funcionària al consistori. El suport de Garcia a ERC no es traduirà, almenys per ara, en què es faci militant del partit i tampoc en ser inclosa a les llistes, que ja fa temps que els republicans van tancar.

stats