Política 26/01/2012

Alberto Fabra: "Camps sabrà el que vol fer"

El president de la Generalitat Valenciana recomana al seu antecessor en el càrrec que s'agafi un "període de reflexió" abans de fer res

Salvador Almenar
2 min
Alberto Fabra

BarcelonaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha dit que el seu antecessor en el càrrec, Francisco Camps, "té sentit comú de sobres per saber què ha de fer". Per Fabra, Camps "ha patit molt" durant el procés que ha culminat amb la seva absolució en el denominat judici del cas dels vestits i "es mereix un període de reflexió" per saber què cal fer "amb el seu futur polític". Quan se li ha preguntat sobre si Camps ha de tornar a primera línia de la política, Fabra ha assegurat que l'expresident ha d'obrir un període de reflexió i ha remarcat que Camps "va prendre lliurement la decisió" de dimitir com a president de la Generalitat Valenciana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ho va fer lliurement, sabent el que feia i ell que sempre ha tingut molt de sentit comú, sabrà el que ha de fer, va prendre una decisió a consciència, sabent amb responsabilitat el que havia de fer i crec que ara és conscient també de la situació actual", ha manifestat Fabra. El president de la Generalitat Valenciana ha afegit, però, que "primer hem de saber què opina Camps, després de la tensió que ha tingut el que voldrà serà descansar i estar amb la seva família i treure's la pressió" i ha dit que "hi ha temps per parlar de manera tranquil·la i preguntar què volen fer per trobar la millor solució com a companys de partit que som".

p { margin-bottom: 0.21cm; } Fabra ha comparegut al Palau de la Generalitat l'endemà de l'absolució de Camps i de l'exsecretari del PP valencià Ricardo Costa. “El veredicte ha fet justícia. Avui és un dia per estar al costat de Paco i Ricardo i perquè aquells que han embrutat la seva imatge i la de la Comunitat Valenciana, demanin perdó”, ha assenyalat. Per al propi Fabra, la resolució del cas dels vestits permet al País Valencià “recuperar la seva posició a Espanya” i que qualsevol dubte que pogués haver-hi sobre les institucions valencianes “quedi al marge”.

"Molt satisfet"

Fabra ha insistit que "està molt satisfet" amb l'absolució. Avui és el dia d'estar "amb Paco i amb Ricardo", ha afegit, que "han pogut demostrar la seva innocència", i ha quedat clar que les acusacions "eren insídies i mentides absolutament falses". El cap de l'executiu valencià ha recordat que el paper de l'oposició ha estat de "destruir" i no de "fer propostes". Per això, creu que és hora que "els partits polítics" que des del seu punt de vista han orquestrat aquest procés judicial, iniciat per la fiscalia anticorrupció i una acusació popular, "demanin disculpes" i "demanin perdó a la societat".

Fabra ha assegurat que són "capaços de qualsevol cosa per treure partit polític i profit" de qualsevol situació dels seus adversaris polítics. En aquest sentit, ha assegurat que "l'oposició fa un mal ús de la política" i que "han danyat la imatge de la Comunitat Valenciana i de tots els que han defensat l'estat de dret".

stats