Política13/06/2017

Fachin, sobre l'1-O: "No és contradictori criticar el pla del Govern i estar al costat de la gent que es mobilitza"

El líder de Podem a Catalunya evita avalar el referèndum unilateral com els Anticapitalistes del partit en espera que acabi el debat a les bases del partit

Marc Toro / Aleix Moldes

BarcelonaAlbano Dante Fachin evita donar suport al referèndum unilateral com aquest dilluns van fer els Anticapitalistes de Podem. El secretari general del partit a Catalunya, proper al corrent intern liderat per Miguel Urbán, ha recordat aquest dimarts que la via no pactada no és la de la formació lila, ni aquí ni a escala estatal, però també ha afirmat: "No és el nostre escenari, però sí que és el nostre país [...] No és contradictori tenir crítiques amb el pla del Govern i estar al costat de la gent que es mobilitza".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És una calculada ambigüitat que ha justificat destacant que les bases de Podem a Catalunya es troben en ple procés de debat per fixar el posicionament de la formació lila respecte a l'1-O. Fins que no es resolgui aquest debat, el resultat del qual s'hauria de conèixer al final d'aquesta setmana, Fachin es nega a avalar obertament la via unilateral. Cal recordar, però, que després que s'anunciés la data i la pregunta del referèndum, divendres passat, Fachin ja va dir que el seu partit no pot "girar l’esquena al clam majoritari pel dret a decidir" i que participarà al referèndum sigui o no vinculant.