Política 13/06/2017

Fachin, sobre l'1-O: "No és contradictori criticar el pla del Govern i estar al costat de la gent que es mobilitza"

El líder de Podem a Catalunya evita avalar el referèndum unilateral com els Anticapitalistes del partit en espera que acabi el debat a les bases del partit

Marc Toro / Aleix Moldes
1 min
Fachin fa seu el control total de la direcció de Podem

BarcelonaAlbano Dante Fachin evita donar suport al referèndum unilateral com aquest dilluns van fer els Anticapitalistes de Podem. El secretari general del partit a Catalunya, proper al corrent intern liderat per Miguel Urbán, ha recordat aquest dimarts que la via no pactada no és la de la formació lila, ni aquí ni a escala estatal, però també ha afirmat: "No és el nostre escenari, però sí que és el nostre país [...] No és contradictori tenir crítiques amb el pla del Govern i estar al costat de la gent que es mobilitza".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És una calculada ambigüitat que ha justificat destacant que les bases de Podem a Catalunya es troben en ple procés de debat per fixar el posicionament de la formació lila respecte a l'1-O. Fins que no es resolgui aquest debat, el resultat del qual s'hauria de conèixer al final d'aquesta setmana, Fachin es nega a avalar obertament la via unilateral. Cal recordar, però, que després que s'anunciés la data i la pregunta del referèndum, divendres passat, Fachin ja va dir que el seu partit no pot "girar l’esquena al clam majoritari pel dret a decidir" i que participarà al referèndum sigui o no vinculant.

stats