Política 29/11/2017

La família Pujol porta Albert Rivera als tribunals per haver dit que "van robar 2.500 milions d'euros"

Demanen que el líder de Ciutadans es retracti de les afirmacions fetes a les xarxes socials

Acn
2 min
Josep Pujol Ferrusola, arribant avui a l'Audiència Nacional / EFE

BarcelonaLa família Pujol ha portat el president de Ciutadans, Albert Rivera, als tribunals. Concretament, els Pujol han presentat a un jutjat de primera instància de Barcelona una acta de conciliació contra Rivera per les seves afirmacions sobre la família. En concret, un dels fills de l'expresident, Josep Pujol Ferrusola, l'ha presentat amb l'objectiu que es retracti de declaracions o d'afirmacions a les xarxes socials, com ara que els Pujol "van robar 2.500 M€".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'escrit, que ha avançat 'Público' i al qual ha tingut accés l'ACN, el fill de l'expresident demana que es requereixi Rivera que "rectifiqui públicament" aquestes manifestacions "i admeti que no pot afirmar l'origen públic dels fons de la família". L'acta de conciliació és el pas previ a la interposició d'una querella per injúries i calúmnies.

En l'escrit presentat al jutjat, la família Pujol recull diverses afirmacions de Rivera, com ara un tuit publicat pel líder de Cs el 6 de desembre en què afirmava que la família havia "robat 2.500 milions d'euros". El missatge a Twitter de Rivera va tenir més de 3.000 retuits i, segons els Pujol, "és la continuació d'una sèrie de manifestacions públiques" de Rivera afirmant que la família "es va lucrar amb diners d'origen públic" i qualificant-los de "màfia".

Josep Pujol considera que Rivera "no té cap element de prova" i "coneix la incertesa" de l'afirmació que la família "va robar 2.500 milions d'euros". A més, afegeix que el líder de Cs "sap que aquesta informació és radicalment falsa" i que els Pujol "en el seu conjunt ni disposen ni han disposat mai de 2.500 milions d'euros".

El fill de l'expresident també considera que Rivera no té cap prova que la família rebés fons il·lícits d'origen públic, ni que fes cap mediació il·lícita en contractes d'adjudicació d'obra o serveis públics, ni que "pervertís" tràmits administratius. Els Pujol afegeixen que el líder de Cs ha fet afirmacions sobre la família sense fer "cap exercici de comprovació" i que ha parlat sobre una suposada apropiació de fons públics "sense tenir ni una sola dada ni font de prova que ho corrobori".

A més, els Pujol també asseguren que les afirmacions de Rivera contradiuen les conclusions de la comissió d'investigació sobre el cas Pujol del Parlament. Josep Pujol recorda també que el jutge de l'Audiència Nacional que investiga la família no imputa a cap dels seus membres delictes contra l'administració pública ni de malversació de fons.

Rivera es reafirma en les seves acusacions

Albert Rivera ja ha contestat a les acusacions de la família Pujol i, des del Congrés de Diputats, s'ha refermat en la seves afirmacions. "Només faltaria que amb el que ens han robat a Catalunya i els delictes que ha confessat el mateix Jordi Pujol ara els polítics de l'oposició i periodistes no poguéssim denunciar els casos de corrupció", ha asseverat Rivera. En aquest sentit, el líder de Ciutadans manté les acusacions contra els Pujol i reitera el que s'ha publicat en diversos mitjans de comunicació.

stats