Política 17/10/2014

González i Guerra relacionen el procés amb el franquisme i carreguen contra el nacionalisme "victimista"

"Igual que durant l'època de Franco es parlava dels bons i mals espanyols, ara es comença a parlar dels bons i mals catalans", apunta l'expresident del govern espanyol

Ara / Europa Press
1 min

BarcelonaFelipe González i Alfonso Guerra van aprofitar la celebració dels quaranta anys del congrés de Suresnes que va redefinir el PSOE per carregar contra el procés sobiranista relacionant-lo amb l'època del franquisme i qualificant el nacionalisme català de "victimista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Igual que durant l'època de Franco es parlava dels bons i mals espanyols, ara es comença a parlar dels bons i mals catalans", va assenyalar González, que va assenyalar el perill –sempre sota la seva perspectiva– de la "deriva totalitària" catalana. "Ho hem viscut a Espanya i em penso que ho tornarem a viure", va apuntar.

Guerra, que va ser vicepresident del govern espanyol amb González, va indicar que la "política d'acontentament" amb els nacionalismes "victimistes" no funciona perquè la "base" del seu projecte és "el descontentament i el victimisme" i la seva "tècnica, la manipulació i l'engany". I va carregar contra el president de la Generalitat, Artur Mas, tot i que no el va esmentar directament: va parlar de "polítics borratxos de vanitat" que "empenyen la seva comunitat a una secessió suïcida sota les pressions del nacionalisme".

I va establir un parel·lelisme amb el nazisme quan va afegir que, a partir de les "experiències dels anys 30, coneixem bé aquestes temptacions d'extasiar milions de persones darrere d'un polític monument a la vanitat i l'arrogància amb un final tràgic".

Aquestes paraules es van pronunciar en l'acte del PSOE hores després que José María Aznar hagués carregat també contra el procés català.

stats