POLÍTICA
Política 19/11/2012

Fernández Díaz retreu a Artur Mas que acusi les "clavegueres" de l'Estat de les filtracions

Recorda que quan hi ha hagut filtracions contra el PP "ningú no ha considerat que s'estigués actuant contra Espanya". Assegura que la divisió d'Afers Interns de la policia espanyola ja ha iniciat la investigació sobre la filtració de l'esborrany que implica Mas i Pujol amb el cas Palau

Ara / Efe
3 min
Jorge Fernández Díaz, amb José Manuel Lara aquest dilluns a Barcelona

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz (PP), s'ha mostrat avui contrari a les filtracions perquè "fan mal a les institucions", i ha afirmat que quan les filtracions han perjudicat membres del seu partit, "per exemple en el cas Gürtel, no hem acusat Espanya d'haver-ho fet". Fernández Díaz, que ha participat a Barcelona al Fòrum Europa-Tribuna Catalunya, ha informat que la divisió d'Afers Interns de la policia ja ha iniciat una investigació per esbrinar la "veracitat" dels documents i qui va filtrar l'"esborrany" policial que adjudica a Artur Mas i altres dirigents de CiU comptes en paradisos fiscals en relació amb la trama del Palau de la Música.

Segons ha explicat Fernández Díaz, els esborranys policials no són documents definitius i per això no s'eleven al jutjat sinó que es poden elaborar arran de confidències o altres elements d'investigació que té la policia, encara que ha insistit que encara desconeix aquest "esborrany" policial revelat pel diari 'El Mundo'.

El PP "no acusa Espanya" quan les filtracions l'afecten

El ministre, que ha reiterat que es va assabentar de l'existència del document a través de la premsa, ha recordat que ell mateix va haver de comparèixer dues vegades al Senat per altres filtracions policials que implicaven dirigents del seu partit i que "quan el PP, mitjançant filtracions de la policia o del jutjat, en sortia perjudicat, mai no hem dit que era Espanya o l'Estat qui actuava contra aquelles persones".

Fernández Díaz ha lamentat d'aquesta manera que el candidat de CiU a la Generalitat, Artur Mas, etzibés diumenge que l'estat espanyol l'intenta "destruir" des de les "clavegueres" de l'Estat. Fernández Díaz ha afirmat avui que com a ministre no té coneixement de tots els documents que elabora la Policia Nacional, que té 72.000 membres, o la Guàrdia Civil, amb 83.000 agents, i que en qualsevol cas els esborranys policials són "documents de treball no definitius "que contenen informació que encara no està prou contrastada per elevar-la a les instàncies judicials.

Després d'insistir en la necessitat de preservar la presumpció d'innocència, el ministre ha puntualitzat que "en determinades acusacions", en referència a aquest document que implica els dirigents de CiU amb comptes en paradisos fiscals amb diners procedents del Palau de la Música, " jo crec que seria bo que tots poguéssim saber la veritat, però partint de la base de la presumpció d'innocència de persones i institucions".

"Respecte extraordinari" pels Mossos

Fernández Díaz, que ha expressat "un respecte extraordinari pels Mossos d'Esquadra, que és una gran policia", ha insistit que li agradaria saber qui ha filtrat el document, tot i que ha afegit: "Per experiència sé que serà difícil d'esbrinar".

El ministre ha dit que les filtracions són "una pràctica que no és nova, per desgràcia, i el meu partit ha patit moltes filtracions". Després d'assenyalar que "generen indefensió", ha recordat que quan han afectat el seu partit "mai hem dit que Espanya o l'Estat estiguessin actuant contra el nostre partit".

Entre altres coses, també ha recordat que quan CiU i PNB van presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra la LOAPA "ningú no va considerar que estiguessin actuant contra Espanya". També ha recordat que des que és ministre ha cessat diversos funcionaris per filtrar documents i ha assegurat que si el document contra els dirigents de CiU que s'ha filtrat existeix ho han fet "persones que van contra la llei" i "quan acabi la investigació que he ordenat serà el moment d'informar i actuar".

stats