Política 06/02/2017

Jorge Fernández Díaz va autoritzar les gravacions al seu despatx, segons 'El Independiente'

En les converses enregistrades, l'exministre pressionava l'exdirector d'Antifrau perquè publiqués informació sobre Felip Puig i Francesc Homs

1 min
Daniel de Alfonso i Jorge Fernández Díaz, en dues fotos d'arxiu

Les polèmiques gravacions que evidenciaven com l'aleshores ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, pressionava el llavors director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, perquè publiqués informacions que comprometessin Felip Puig i Francesc Homs just abans del 9-N es van enregistrar amb el consentiment del mandatari popular, segons ha publicat el diari 'El Independiente', que cita "fonts solvents".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les gravacions es van fer al despatx del ministre i en una s'hi podia sentir com Fernández Díaz deia a De Alfonso: "Això la fiscalia t'ho afina, fem una gestió". Les gravacions van ser tant polèmiques que li van costar una reprovació per part del Congrés dels Diputats.

Segons publica el diari espanyol, va ser el mateix Fernández Díaz qui, aconsellat per Eugenio Pino, que era director adjunt operatiu (DAO) de la Policia Nacional i persona de la seva màxima confiança, va autoritzar la instal·lació d'un sistema que enregistrés totes les converses que es produïssin al seu despatx. Des del ministeri de l'Interior es va negar que el ministre fos conscient que estava sent gravat.

El PDECat i l'exalcade Xavier Trias van denunciar l'exministre i l'exdirector de l'OAC per presumptes delictes de revelació de secrets, prevaricació i malversació. El Tribunal Suprem, però, no va admetre a tràmit la denúncia en entendre que "no existeixen indicis que haguessin comès aquests delictes".

stats