Política 18/11/2013

Fernández Díaz visita Vic i ignora l'alcalde: "Preferia que hi fóssim els que hi volíem ser"

El ministre s'ha reunit a la caserna de la Guàrdia Civil amb víctimes de l'atemptat d'ETA. Les autoritats locals no han estat convocades a l'acte

Ara
2 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, amb el director general de la Guàrdia Civil, Arsenio Fernández de Mesa, i guàrdies civils davant l'ofrena floral en homenatge a les víctimes de l'atemptat a la caserna de Vic el 1991

VicEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, no ha convidat l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, a la trobada que aquest dilluns ha fet amb víctimes de l'atemptat d'ETA a la caserna de la Guàrdia Civil perquè, segons ha dit, "preferia" que hi hagués "els que hi volíem ser".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Avui no he convocat les autoritats d'aquí, perquè, en vista dels antecedents, preferia que aquest fos un acte on hi hagués els que hi volíem ser. Cadascú que n'extregui les seves conseqüències", ha dit Fernández Díaz. "Quan parlem de drets humans, de convivència, de democràcia, d'humanisme i de solidaritat, determinades absències, no només a l'acte d'avui, parlen per si soles, i les persones estan més enllà de les paraules, i això comença per la primera autoritat d'aquest municipi", ha afegit en un to molt dur, segons recullen el 324.cat, 'Osona.com' i 'El 9 nou'.

La reunió s'ha fet pocs dies abans que l'únic membre d'ETA condemnat per l'atemptat surti en llibertat per la derogació de la doctrina Parot. A l'acte no hi ha anat l'alcalde Vila d'Abadal ni cap representant municipal.

El ministre ha recordat a les víctimes de l'atemptat que "ETA està derrotada", tot i que se n'estiguin excarcerant els presos en compliment de l'anul·lació de la doctrina Parot per part del Tribunal d'Estrasburg. Fernández Díaz ha dit que els presos d'ETA estan "sortint per una sentència que els homologa amb violadors i criminals en sèrie i sense haver aconseguit els seus objectius". Les víctimes han expressat que les imatges dels presos excarcerats els fan "reviure el dolor". L'atemptat a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic de 1991 va matar nou persones, cinc de les quals eren menors d'edat.

stats