Política 25/03/2015

Ferran Bel, alcalde de Tortosa, aposta per mantenir el monument franquista de l'Ebre

El dirigent i senador de CiU considera que després de les municipals l'opció de la llista única tornarà a estar "oberta"

Ara
2 min

BarcelonaL'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, és partidari de mantenir el monument franquista de la batalla de l'Ebre que es conserva al riu al seu pas per la ciutat. "No sóc partidari de destruir el monument", ha assegurat en una entrevista a l'Ara Bassas tot recordant que ja es va retirar la simbologia feixista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que encara que hi hagi forces polítiques de l'oposició que han plantejat la retirada del monument, Bel considera que el que cal és fer una un "ús alternatiu" de l'espai i proposar als tortosins un "replantejament" del lloc que garanteixi un consens. "Si aquest monument ha estat durant els 40 anys d'etapa democràtica alguna explicació té", ha assegurat tot recordant que a la ciutat han governat diferents partits durant aquests anys i "ningú" ho ha plantejat.

Bel, que ha decidit en les últimes setmanes tornar a presentar-se com a candidat a l'alcaldia, ha assegurat que el seu èxit més gran com a batlle de la ciutat ha estat "mantenir l'estabilitat política del govern" durant 8 anys. "A Tortosa mai un equip de govern havia començat i finalitzat un mandat", ha afirmat. En canvi, ha dit, se sent "fracassat" en el fet de no haver "pogut desenvolupar suficientment econòmicament la ciutat" perquè les taxes de desocupació siguin més baixes.

Com a senador, Bel ha explicat que, si bé CiU "sempre havia tingut capacitat de negociació a nivell pressupostari" amb el govern espanyol encara que aquest tingués majoria absoluta, ara amb l'executiu de Mariano Rajoy "no hi ha hagut marge de negociació en cap cas". De fet, l'alcalde de Tortosa considera que arran del procés sobiranista el govern espanyol ha demostrat la més "gran falta d'intel·ligència emocional i d'estratègia política" que hi ha hagut en els darrers anys a Europa.

Davant d'aquesta situació, Bel ha defensat que el millor que poden fer els partits sobiranistes és anar units. "A Catalunya no hem fet les coses com les hem de fer. En els moments clau no hem sabut trobar la unitat d'acció en l'àmbit sobiranista", ha assegurat. El dirigent de CiU ha defensat en aquest sentit la llista unitària que va posar sobre la taula el president Artur Mas i, tot i que per ara no sigui possible, considera que "tot estarà obert" després de les municipals. "Potser alguns tenen unes perspectives molt elevades i veuran que la realitat és una altra. Fer un 'reset' seria el més raonable", ha sentenciat.

stats