Política 25/01/2016

Mascarell accepta l'oferiment de Puigdemont per ser delegat del govern a Madrid

L'exconseller de Cultura ocupa una plaça vacant des del trencament de CiU i en un moment polític especialment delicat

Ferran Casas
2 min
Les quinze agendes del conseller

MadridL'exconseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha acceptat aquest dilluns l'oferiment que li va fer la setmana passada el president Carles Puigdemont per ser delegat de la Generalitat a Madrid segons que ha confirmat ell mateix a l'ARA. L'exconseller de Cultura, que ha ocupat una cadira al consell executiu tant en l'època del tripartit –en representació del PSC– com durant la presidència d'Artur Mas –del 2010 al 2016–, ocuparia la plaça que fa mesos va deixar buida el diplomàtic Josep Maria Bosch, home de confiança de Josep A. Duran i Lleida, després del trencament de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mascarell arriba a la delegació del govern amb l'encàrrec de donar-li més perfil polític i explicar-se en un moment en que les relacions entre el govern del PP són més difícils que mai pel projecte independentista. Mascarell, ben connectat amb els cercles intel·lectuals d'esquerres després d'anys al front de l'àrea de cultura de l'ajuntament de Barcelona, estarà al front de la delegació política, cultural i turística del govern al carrer Alcalà de Madrid.

Bosch va fer saber la seva decisió a través d'una carta. "El trencament de la històrica federació de Convergència i Unió m'ha portat a presentar la dimissió i deixar la responsabilitat de delegat del govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid", va plantejar. Assegurava en aquell moment que havien estat "dos anys d'activitat intensa" i que per a ell havia estat "un veritable honor comptar tot aquest temps amb la confiança" de Mas. L'anterior delegat havia estat Jordi Casas, també de la plena confiança de Duran.

El delegat del Govern a Madrid és l'únic que depèn de la conselleria de Presidència, liderada per Neus Munté. La resta de delegats territorials pengen de la Vicepresidència, que lidera Oriol Junqueras. La setmana passada es van nomenar Laura Vilagrà com a representant a la Catalunya Central, Òscar Peris a Tarragona, tots dos d'ERC, i Miquel Àngel Escobar a Barcelona, a proposta de CDC.

stats